360 graden panorama foto’s

Panorama fotografie is niet alleen geschikt om foto’s te maken die een extreme beeldverhouding (breed of hoog) hebben en daardoor een heel ruimtelijk idee geven. Deze techniek maakt ook panorama foto’s mogelijk met een extreem hoge resolutie. Op deze manier zijn foto’s van bijv. 160 Megapixel mogelijk die geschikt zijn voor groot formaat afdrukken van bijv. 2.70×9.10 meter en groter.

 

Hoge resolutie panorama foto

Deze panorama foto beslaat een grote beeldhoek (zo’n 160 graden) is heeft een extreem hoge resolutie (ca. 200 megapixel)

Een andere toepassing is het vervaardigen van een interactieve 360 graden panorama foto, waarbij een virtuele tour door een object (ruimte) mogelijk is!

 

Als beide uiteinden van de foto op elkaar aansluiten is er sprake van een 360 graden panorama foto. Als ook de boven- en onderkant van de foto aansluiten is het een 360×180 graden foto. In feite wordt het beeld aan de binnenkant van een bol geprojecteerd zodat je de indruk hebt er midden in te staan.

 

Software maakt het mogelijk om interactieve 360 graden en 360×180 graden panorama foto’s op een website te plaatsen. De bezoeker kan middels zo’n interactieve panorama foto een goede indruk krijgen van een ruimte en zelfs een virtuele tour door een gebouw of zelfs buiten maken.

 

Klik op de foto om de interactie panoramafoto te openen