Time lapse fotografie / full HD bouwcamera

Met time lapse fotografie leg ik processen vast die niet waarneembaar zijn met het menselijk oog! Deze techniek kan een proces wat dagen, weken, soms maanden duurt, samenvatten in een video van enkele minuten. Time lapse maakt een verbinding tussen foto’s en video’s. Dit kan met een fotocamera maar ook een (Full) HD webcam of een speciale Full HD bouwcamera voor buiten (720p of 1080p).

 

De manier van vastleggen is bij uitstek geschikt voor de volgende processen:

– Bouwprojecten

– Renovaties

– Opbouw van evenementen

– Verloop van een evenementen

 

Beeld, en vooral bewegende beelden, trekken direct de aandacht op een website en zeker ook op social media. Als verslaglegging van een bouwproject, is time lapse fotografie interessant voor een projectontwikkelaar maar ook een aannemer, vastgoedontwikkelaar of -beheerder. Maar ook een evenementenorganisatie of evenementenbureau kan hiermee een sfeerimpressie van een compleet evenement creëren!

 

Een kijkje in de (technische) keuken:

Bij time lapse worden er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de frame rate bij het afspelen. Dit levert een versnellend effect op, waardoor processen in beeld gebracht kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om zelf waar te nemen. Bij de time lapse van de Vue (voorheen JT) bioscoop in Alkmaar wordt de bouw van zo’n 8 maanden samengevat in een video van 2:35 minuten!

 

Hieronder is een opname te zien van het aanbrengen van een groot formaat wandvullende foto. Wat in het echt 1,5 uur duurde is samengevat in een video clip van 21 seconde! Of neem direct een kijkje in mijn portfolio!